Bestuursleden

Het bestuur van STICHJI bestaat uit:

Hariëtte Mingoen, voorzitter

Bestuur Hariette

Hariëtte Mingoen is voorzitter vanaf de start van STICHJI in 2000. Hariëtte heeft Ontwikkelingssociologie gestudeerd en is vanaf 1981 werkzaam in internationale betrekkingen en ontwikkelingssamenwerking, voor de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en als consultant. Zij is sociaal actief: is voorzitter (1993 – 2009) geweest van de Haagse Javaanse welzijnsorganisatie Stichting Rukun Budi Utama, secretaris van het Haags Platform voor Allochtone Ouderen (1999-2005), bestuurslid én voorzitter van het Zeister zendingsgenootschap (1998- 2006) en sinds 2000 voorzitter van STICHJI. In 2001 is zij onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor STICHJI initieert zij projecten en schrijft zij boeken die tot doel hebben het erfgoed van Javaanse Surinamers in Nederland te documenteren.

 

Lisa Djasmadi, secretaris

Fotograaf H. Soemanta

Fotograaf H. Soemanta

Lisa Djasmadi is sinds 2008 secretaris van STICHJI. Tijdens haar studie Culturele antropologie groeide de interesse voor de Javaans-Surinaamse geschiedenis, cultuur en taal. Zij deed zowel onderzoek in Suriname als in Den Haag onder de Javaans-Surinaamse gemeenschap. Lisa voert het secretariaat van STICHJI en zet zich graag in voor projecten. Haar plezier voor vrijwilligerswerk haalt zij uit het samenwerken om een gezamenlijk doel te behalen en daarmee te leren over de migratiegeschiedenis en het cultureel erfgoed van Javaanse-Surinamers.

 

 

 

Claudine Setroredjo, penningmeester

Claudine Setroredjo is geboren in Suriname en is in 1991 naar Nederland gekomen om haar studie Levensmiddelentechnologie af te maken. Omdat er in deze branche weinig werk te vinden was, is zij geswitcht naar de financiële sector. Vrijwilligerswerk is er bij haar met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie heeft zij zich als vrijwilliger ingezet voor onder andere stichting Rukun Budi Utama. Daarna is het een hele tijd stil geweest, totdat haar deelname aan de werkgroep 125 jaar Javaanse immigratie de interesse voor vrijwilligerswerk weer aanwakkerde. Door haar ervaring in de financiële branche hoopt zij als penningmeester een positieve bijdrage te kunnen leveren aan STICHJI.

 

Johnson Abas, ondersteunend bestuurslid

Johnson Abas is geboren in Suriname en kwam in 1987 naar Nederland om Bouwkunde te studeren aan de Haagse Hoge School. In Suriname deed hij vrijwilligerswerk voor diverse organisaties en verenigingen, onder andere voor SCS Indra Maju. In 2015 nam hij deel aan de Werkgroep 125 jaar Javaanse immigratie. Tijdens deze herdenking ontmoette hij goede en lieve collega’s met wie hij prettig samenwerkte. Niet veel later werd hij gevraagd om het bestuur van STICHJI te versterken. Dat doet hij als ondersteunend bestuurslid en met zijn ervaring hoopt hij bij te kunnen dragen aan de projecten van STICHJI.