Dendeng Ragi

Recept Dendeng Ragi

Dendeng Ragi. Bron Harianmu

Ingrediënten

1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel ketoembarzaden
2 salam bladeren
1 stengel sereh (citroengras)
3 cm laos
½ eetlepel bruine suiker
500 gram in kleine stukken gesneden rundvlees
250 gram geraspte kokos of meer als gewenst
2 eetlepels olie
Water

Bereiding

1. Grill de ketoembarzaden droog in een koekenpan op laag vuur totdat het geurig ruikt en de zaden er donkerder uitzien dan ze al zijn.
2. Maak een kruidenmengsel van ui, knoflook en de gegrilde ketoembarzaden. Dat kan in een vijzel of in een blender.
3. Verwarm de olie en fruit het kruidenmengsel.
4. Doe het rundvlees erbij en meng het goed met de kruiden.
5. Sla het citroengras en de laos plat en doe ze met de salambladeren bij het sudderend vlees. Blijf roeren en laat niet aanbranden.
6. Doe wat water erbij en laat het vlees verder smoren totdat het mals is en weinig saus over is.
7. Als het zover is, de geraspte kokos erbij doen. Meng goed met het vlees en zorg ervoor dat de geraspte kokos goed doordrenkt is met de saus.
8. Blijf omscheppen totdat het gerecht droog is geworden. Let op dat het niet aanbrandt.