
Recept Gudangan
Ingrediënten
Verzameling van verschillende groenten. In Suriname doorgaans taoge, kangkung, bajem, kousenband; in Nederland zijn in de zomer dezelfde groenten in de toko’s te koop, maar als in de winter het aanbod er niet is, kan gebruik worden gemaakt van sperciebonen, broccoli, bloemkool en andijvie.
250 gram geraspte kokos.
Kruiden:
– 4 rode spaanse pepers (in Suriname en in Nederland zijn verschillende soorten pepers verkrijgbaar. Gebruik pepers die het best bij uw smaak passen en pas de hoeveelheid aan de gewenste pittigheid.
– 3 tenen knoflook
– 2 cm verse kencur of 1 theelepel kencurpoeder. Het gebruik van verse kencur wordt aanbevolen voor dit gerecht.
– 1 theelepel gegrilde trasi
– 1 eetlepel tamarindepulp
– 1 theelepel zout
– ½ eetlepel bruine suiker
Bereiding
1. Maak de groenten schoon. Snij of breek ze in stukken en kook ze gaar in water.
2. Maak de kruiden fijn en meng het met de geraspte kokos. Zet het mengsel in een koekenpan en blijf het op laag vuur omscheppen totdat het mengsel gaar is.
4. Meng de gekookte groenten met dit gekruide kokosmengsel.