Kembang turi met droge garnalen

Recept Oseng oseng kembang turi met droge garnalen

Ingrediënten 

250 gram kembang turi
Een handvol droge garnalen
1 ui
2 tenen knoflook
1 peper (madame Jeanette of elk andere Surinaamse pepersoort. Het kan ook een halve peper)
Snufje zout naar smaak
2 eetlepels plantaardige olie

 

Bereiding

Snijd de toppen van de kembang turi en haal de stamper weg. Was en laat uitlekken. Week de droge garnalen even in water.
Snijd de ui, knoflook en peper fijn
Zet een wajan (wok) op en verhit de olie. Roerbak de ui en knoflook in de olie totdat ze licht bruin zijn. Doe de peper en garnalen erbij. Roer dit goed door. Voeg suiker, zout en de kembang turi toe. Let op dat het niet aanbrandt en blijf omscheppen totdat de kembang turi gaar is geworden. Er hoeft geen water bij omdat de kembang turi vocht afgeeft. Er zijn mensen die de kembang turi het liefst halfgaar eten, andere prefereren het helemaal gaar. U bepaalt dus wanneer het gerecht klaar is.