Lancering Netwerk Surinaams-Javaanse Gamelan

logogamtutok2

Acht gamelangroepen in Nederland besloten op 9 december 2018 tijdens een consultatie gehouden bij St. BARR in Rotterdam, de handen ineen te slaan om gezamenlijk te werken aan het behoud van de Surinaams-Javaanse gamelan. Dat was tegelijkertijd de geboorte van het Netwerk Surinaams-Javaanse Gamelan
.
Het Netwerk presenteerde zichzelf op 29 juni 2019 met een feestelijke bijeenkomst waarin de gamelan en kendhang centraal stonden. Lionel en Arindi Mertosetiko uit Suriname verzorgden een prachtig gastoptreden en de aanwezigen genoten verder van gamelanmuziek en een kendhang jam sessie verzorgd door de leden van het Netwerk, terbangan van de groep Selamat Budaya en traditionele dansen van Kridha Budaya en Mike Wardi. Aan het eind kon iedereen meedoen en bijdragen aan de Janggrungan.

De bijeenkomst kwam tot stand door bijdragen en het vrijwilligerswerk van de leden van het Netwerk, STICHJI en sponsoring van Musroom.