Bestuur

Hariëtte Mingoen, voorzitter

Hariëtte Mingoen is voorzitter vanaf de start van STICHJI in 2000. Hariëtte heeft Ontwikkelingssociologie gestudeerd en is vanaf 1981 werkzaam in internationale betrekkingen en ontwikkelingssamenwerking, voor de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en als consultant. Zij is sociaal actief: is voorzitter (1993 - 2009) geweest van de Haagse Javaanse welzijnsorganisatie Stichting Rukun Budi Utama, secretaris van het Haags Platform voor Allochtone Ouderen (1999-2005), bestuurslid én voorzitter van het Zeister zendingsgenootschap (1998- 2006) en sinds 2000 voorzitter van STICHJI. In 2001 is zij onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau en in 2017 tot officier in de Ere-Orde van de Gele Ster (Surinaamse orde van verdienste).

Magally Mingoen, secretaris

Magally Mingoen is in augustus 2019 als secretaris toegetreden tot het bestuur. Zij heeft sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is momenteel werkzaam bij een bank. Bij STICHJI hoopt zij bij te dragen aan de ontwikkeling van initiatieven, tegelijkertijd meer inzicht te krijgen in de geschiedenis en het erfgoed van Javaanse-Surinamers.

Claudine Setroredjo, penningmeester

Claudine Setroredjo is geboren in Suriname en is in 1991 naar Nederland gekomen om haar studie Levensmiddelentechnologie af te maken. Omdat er in deze branche weinig werk te vinden was, is zij geswitcht naar de financiële sector. Vrijwilligerswerk is er bij haar met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie heeft zij zich als vrijwilliger ingezet voor onder andere stichting Rukun Budi Utama. Daarna is het een hele tijd stil geweest, totdat haar deelname aan de werkgroep 125 jaar Javaanse immigratie de interesse voor vrijwilligerswerk weer aanwakkerde. Door haar ervaring in de financiële branche hoopt zij als penningmeester een positieve bijdrage te kunnen leveren aan STICHJI.

Johnson Abas, ondersteunend bestuurslid

Johnson Abas is geboren in Suriname en kwam in 1987 naar Nederland om Bouwkunde te studeren aan de Haagse Hoge School. In Suriname deed hij vrijwilligerswerk voor diverse organisaties en verenigingen, onder andere voor SCS Indra Maju. In 2015 nam hij deel aan de Werkgroep 125 jaar Javaanse immigratie. Tijdens deze herdenking ontmoette hij goede en lieve collega’s met wie hij prettig samenwerkte. Niet veel later werd hij gevraagd om het bestuur van STICHJI te versterken. Dat doet hij als ondersteunend bestuurslid en met zijn ervaring hoopt hij bij te kunnen dragen aan de projecten van STICHJI.